lørdag den 27. september 2014

Liberty Love



Det burde jo egentlig hedde Liberty Addict, for jeg er temmelig afhængig af de lækre stoffer, og jeg må bare ha'... Egentlig har jeg lovet mig selv ikke at købe mere Liberty før jeg har brugt noget fra lageret, men jeg har forelsket mig i disse nye prints fra vinter 2014 kollektionen. De fine små- og storblomstrede skønheder med navne som Ella & Libby, Eleonora, Arrow og Tiny Poppytot giver mig krea-kriblen i fingerene ved tanken om hvilke fine kreationer, der kan komme ud af det...

Jeg er især helt vild med de to øverste, og jeg kan lige se dem begge for mig i Lines nye kjolemønster - med tilhørende lækker hjemmestrik i karry eller mørk bordeaux, som dem Stinne tryller frem. Den nederste vil være så fin til en forårsjakke, måske en quiltet jakke som denne, som vil matche Karlas karrygule forårssandaler.

torsdag den 25. september 2014

En syndig sag


I dag har jeg forkælet mine søde kollegaer med denne syndige sag, som måske er verdens bedste brownie - eller det hedder opskriften i hvert fald. Jeg fandt den hos en af mine yndlingsbloggere; Den Lille Recessionista, hvor du kan finde opskriften. Den består af tre lag; brownie med nødder, cookiedough med chokoladestykker og et ckololadelag, så der er rig mulighed for at få tilfredsstillet sukkerbehovet - og så har jeg oveni købet tilsat hvid chokolade i cookiedough'en(!) Den stod på køl natten over, men jeg syntes den var bedst, da den havde fået stuetemperatur... Det virker måske omstændigt med de tre lag, men den var bestemt det værd!

søndag den 21. september 2014

Noget om frustrationer og temperament


Hende her. Så fantastisk sød, kærlig og helt igennem dejlig, men hold k... hvor kan hun være en udfordring en gang imellem, og så har hun et temperament af en anden verden. Hun er en bestemt dame, der har en mening om, hvordan tingene skal - og ikke skal være. Om det er jakken, der ikke må lynes eller havregrøden, der er hældt forkert op, kan være svært at spå om, for det der virker den ene dag, kan være helt forkert den næste dag. 

Jeg prøver at være anerkendende og lyttende, men når et måltid, der ellers bør være en hyggelig afslutning på dagen, ender med et barn, der kaster sig skrigende i gulvet, er jeg tæt på at give op, og føler at mine pædagogiske evner ikke slår til. Jeg vil jo gerne gøre det rigtige og forsøger at sætte kærlig og trygge rammer, men hvad gør I andre?

For øjeblikket har vi også problemer med at aflevere hende i børnehaven, noget vi aldrig har oplevet før. I hvert fald i samme grad. Nærmest fra dag et i vuggestuen, har det været 'hej hej mor, vi ses' og hun har altid været glad for at være der, både i vuggestuen og nu i børnehaven. Men de sidste to uger har været uudholdelige, både for hende selv og for os. Jeg har afleveret et skrigende barn, som holdt fast og ikke ville give slip (og hun er ret stærk) og hvor pædagogerne til sidst har måttet vriste hende ud, fordi jeg simpelthen blev nød til at tage på arbejde. 

Hold op, det er ikke sjovt, og jeg har været rigtig frustreret og ked af det. Det er jo ikke rart at aflevere et grædende barn, velvidende at der går 8 timer før jeg kan kyse og kramme hende igen. Og når der så er endnu et opgør under aftensmaden i sigte - ja, så ved jeg snart ikke mine levende råd... Jeg håber virkelig at det kun er en fase, som hurtigt går over...??

lørdag den 20. september 2014

Lørdag aften...

Har fundet disse lækkerheder frem til aftens fest; et fødselsdagssurprise party hos nogle venner, og ser frem til gode drinks og masser af dans. Kjolen er et (af mange) køb fra Black Swans fall/winter kollektion, og stiletterne har længe stået på ønskesedlen. De er nyindkøbte, og jeg tror jeg kommer til at bo i dem. Hvad skal I andre mon lave en lørdag aften...?

lørdag den 13. september 2014

Rød som Reima

 
Når det ellers passer den lille krudtugle, kan hun godt give den gas foran kameraet, og om det var de søde sager eller det som altid hyggelige og festlige Reima arrangement på børnenes præmisser, skal jeg ikke kunne sige, men hun hyggede sig - og jeg ligeså. 

Det er ingen hemmelighed at jeg er ret glad for Reimas overtøj, som vi har brugt til Karla siden hun var helt lille, og denne gang faldt vi begge for den flotte Reimarøde dunjakke med pels, som også fås i en flot marineblå. Eftersom Karla allerede er vokset ud af denne vildt lækre sag fra sidste år, bør vi nok snart se os om efter en ny vinterjakke. Der er i hvert fald ingen tvivl om at Reima endnu engang er blandt favoritterne.

Som altid i Reimas univers er der knald på farverne, så med mindre du er favreforskrækket på dine børns vegne, er der rigtig mange flotte modeller at vælge imellem. Som det ses lige her er jeg ret vild med den Reimarøde, som faktisk klæder både piger og drenge. Overgangsdragten, som vi har været super glade for, og som heldigvis stadig passer den hurtigtvoksende krudtugle, nu også fås i en vatteret udgave.

onsdag den 10. september 2014

Mit København // Kalvebod Brygge



De fleste - også ikke-Københavnere - kender Islands Brygge med havnebadet, men hvor mange kender Kalvebod Brygge, som ligger på den modsatte side af havneløbet?  

Sidste weekend begav vi os på tur til netop Kalvebod Brygge, blandt andet fordi jeg vil gerne lære pigerne at andre (og billigere) oplevelser end for eksempel zoo og Tivoli kan være fine alternativer. At det ikke er (den dyre) aktivitet i sig selv, men det at vi er sammen og oplever noget, der betyder noget. 

Vi gik langs promenaden, der er en arkitektonisk perle i forskellige niveauer, og begge piger havde en fest med at klatre, svinge og løbe omkring. Vi fandt også en plads med et springvand og et hus vi kunne 'løfte'. Selv nød jeg at indsnuse lidt af København og ikke mindst nyde arkitekturen, og hvad enten du er aktitekturinteresseret eller ej, kan jeg bestemt anbefale en tur.

mandag den 8. september 2014

Leo Love

 
Der har ikke været gang i symaskinen hen over sommeren, men i sidste uge tog fan... ved mig, og jeg fik syet denne lille lækre leo sag i løbet af nogle timer. Det var en gave til en gammel gymnasieveninde, som jeg desværre ikke ser så tit, men som jeg ville glæde ekstra meget. Stofvalget faldt for en gangs skyld ikke på Liberty, men på en version i leo med kontrastquilt i neonkoral; en fræk kombi, som jeg har ladet mig inspirere af hos hende her. Jeg har tidligere syet disse, og har faktisk allerede bestillinger på et par stykker mere...

søndag den 7. september 2014

Pizza Night og tips til en sprød bund



En af vores faste traditioner herhjemme er en månedlig pizza night, og sidste fredag var ingen undtagelse. Pigerne elsker det, og især Karla er glad for at hjælpe til. Jeg må dog indrømme at overskuddet og tålmodigheden ikke altid er til et par treårige hænder i køkkenet... 

Jeg plejer selv at lave dejen, men sidste fredag besad jeg et ukendt overskud og valgte at lave pizza med Karla. Vi brugte Amos pizzamel, og der skulle bare tilsættes gær, vand og olie. Det kunne nærmest ikke være nemmere og dejen var nem at arbejde med - også for de små hænder det sværeste for Karla var dog at vente, mens dejen hævede. Det var ventetiden værd, og det var en stolt Karla, der præsenterede resultatet med den sprødeste lækre bund.

Tricket med at få bunden helt crunchy er en glohed ovn. Vi bager den ved knap 300 grader i ca 8 min. Du behøver faktisk ikke engang en pizza bagesten, vi bruger bare en bageplade med bunden opad. Det kræver lidt øvelse, men det er bestemt det værd.

Indlægget er bragt i samarbejde med Amo,
 men meninger og holdninger er mine egne.